Υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας στον Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης στην Καλαμάτα

Την Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, από την ομώνυμη Ιερά Μονή, θα υποδεχθεί Την Τετάρτη 25η Απριλίου ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, για 8ήμερο προσκύνημα.


Η υποδοχή θα γίνει στις 7 το απόγευμα, επί της οδού Ψαρών, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας προς το ναό δια των οδών Σόλωνος, Θεμιστοκλέους και Αριστείδου, όπου θα τελεστεί δοξολογία και παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΗΣ
ΔΙΑ 8/ΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ (25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 2 ΜΑΪΟΥ )

 

Την Τετάρτην 25ην Απριλίου ε.έ. το εσπέρας καί ώραν 7:00 επί της οδού Ψαρών (έμπροσθεν Δικαστικού Μεγάρου), θα υποδεχθούμε την Ιερὰν καί Θαυματουργὸν Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΗΣ, κατερχομένης δια 4ον έτος εκ της Ιεράς Μονής Βουλκάνου εις την πόλιν της Καλαμάτας. Ακολούθως θα πραγματοποιηθή λιτάνευσις δια των οδών Σόλωνος, Θεμιστοκλέους και Αριστείδου προς τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Αικατερίνης, όπου θα τελεσθή Δοξολογία επί τη Υποδοχή και Ιερά Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκον, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Κυρίου Χρυσοστόμου.

Η Ιερά Εικών θα παραμείνη εις τον Ιερόν Ναόν επί 8/ήμερον, από 25ης Απριλίου έως 2ας Μαΐου. Καθημερινώς θα τελούνται, το πρωί από ώρας 7:30 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα από ώρας 6:30 ο Εσπερινός και η Iερά Παράκλησις.

Κατά τήν διάρκειαν του 8/ημέρου προσκυνήματος εις τον Ιερόν Ναόν θα γίνεται συλλογή Φαρμάκων, τα οποία έπειτα θα παραδοθούν στο Δημοτικό Ιατρείο της πόλεώς μας δια ανασφαλίστους και απόρους συνανθρώπους μας.

ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 22 Απριλίου 2018 01:52
COMMENTS