Ο ΣΔΟΕ ελέγχει 54.000 φυσικά πρόσωπα που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την τελευταία τριετία

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του  υπουργείου  Οικονομικών 54.000 φυσικά πρόσωπα έβγαλαν την τελευταία τριετία  ποσό που ξεπερνάει 22 δισ. Ευρώ και ο ΣΔΟΕ προχωρά τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις  των στοιχείων τους.

Η άμεση λήψη μέτρων για την πάταξη της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, του Υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, του Eιδικού Γραμματέα ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά τις επόμενες ημέρες σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009-2012. Πρόκειται για ποσά που ξεπερνούν συνολικά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα ξεκινήσουν - κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από τρεις χιλιάδες φυσικά πρόσωπα που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας.
Για τις παραβάσεις που διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ προβλέπονται:  δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.
Η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, τόσο για την αύξηση των εσόδων, όσο και για την απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης.

COMMENTS