31 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας (βίντεο)

31 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, από το μεγάλο σεισμό  που συγκλόνισε την Καλαμάτα και την γύρω περιοχή.

 

Σαν σήμερα στις 13 Σεπτεμβρίου 1986 και ώρα 20.23 ο εγκέλαδος με ένα επιφανειακό χτύπημα εντάσεως 6,2 της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Μεσσηνιακή πρωτεύουσα και άφησε πίσω του 20 νεκρούς ,δεκάδες τραυματίες  χιλιάδες αστέγους και πάνω από 9.000 κτίρια να έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.

Μόλις το 28% των κτιρίων της Καλαμάτας έμεινε ανέπαφο ενώ 4 πολυκατοικίες κατέρρευσαν. Το χωριό Ελαιοχώρι καταστράφηκε ενώ τα χωριά Βέργα, Πολιανή, Άρις, Αρτεμισία και Νέδουσα έπαθαν σοβαρές ζημιές. Παρατηρήθηκαν πτώσεις βράχων από τον Ταΰγετο και διακόπηκε η κυκλοφορία στον οδικό άξονα Σπάρτης - Καλαμάτας για 24 ώρες.
Ο μεγαλύτερος μετασεισμός (Μ=5,4) έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου και αποτελείωσε ότι είχε αρχίσει ο μεγάλος πρώτος σεισμός.
Η Καλαμάτα πλέον έχει βρει τον δρόμο της, θυμάται τους νεκρούς, τους τραυματίες, τα κατεστραμμένα σπίτια και τις υποδομές και 31 χρόνια μέτα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας. Το μήνυμα της σημερινής ημέρας, είναι να μην ξεχνάμε τους σεισμούς και ότι έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε πάντα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα. 

Παρακολουθείστε το συγκλονιστικό βίντεο από το σεισμό στην πόλη της Καλαμάτας σαν σήμερα πρίν 31 χρόνια

COMMENTS