Σχόλιο της Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ για τους μετανάστες που κατέφθασαν για άλλη μια φορά στο λιμάνι της Καλαμάτας

Για άλλη μια φορά, 50 μετανάστες εκ των οποίων 16 παιδιά κατέφθασαν στο Λιμάνι της Καλαμάτας.

        Κλιμάκιο του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή παρεβρέθηκε στο λιμάνι και στην συνέχεια στο κτίριο του νέου Δημαρχείου που λειτουργεί ως χώρος κράτησης.

        Να θυμίσουμε ότι σε αυτό το χώρο κρατούνται ακόμα 18 μετανάστες από την προηγούμενη καραβιά που κατέφθασε στην πόλη μας πριν από ένα μήνα περίπου.

        Αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι επίκαιρη και αναγκαία η πρόταση του ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια καταθέτουμε και διεκδικούμε, να δημιουργηθεί κέντρο προσωρινής φιλοξενίας όλων αυτών των ανθρώπων που έρχονται με καραβιές και θα συνεχίσουν να έρχονται όσο επικρατεί στις χώρες τους πόλεμος, πείνα και δυστυχία μετά από τις επεμβάσεις των κάθε είδους ιμπεριαλιστών. Ένα κέντρο που θα λειτουργεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ευθύνη της κυβέρνησης (που για άλλη μια φορά δεν τοποθετείται και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα), χωρίς τη συμμετοχή  ΜΚΟ που λυμαίνονται χρήματα και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγές.

        Αυτό το αίτημα θα επανατοποθετηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Είναι ώρα ευθύνης για την Δημοτική πλειοψηφία, αλλά και για τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, να υιοθετήσουν αυτή την πρόταση και να την κάνουν στόχο διεκδίκησης.

        Αυτό που προέχει τώρα σε αυτές τις συνθήκες «φιλοξενίας» που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν και ανθρώπινες να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τις γυναίκες όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης.

        Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, όλους όσους στέκονται δίπλα στους μετανάστες και ενάντια στις φασιστικές κραυγές να συνεχίσουν την έκφραση αλληλεγγύης με κάθε τρόπο προς τους μετανάστες.

        Καλούμε το λαό της Καλαμάτας να στηρίξει το αίτημα να δημιουργηθεί ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας.

COMMENTS