Οι εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για την πανσέληνο του Αυγούστου

Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων.​

Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2017                                                                                                                                                                                              

     Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  ΕΦΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Μνημειακή ενότητα οικοπέδων στις οδούς Άγιδος και Τριακοσίων Μουσική εκδήλωση. Συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας Οι χώροι θα παραμείνουν ανοικτοί για το κοινό έως 24:00.  Τα μνημεία θα έχουν ήδη οριοθετηθεί με περισχοίνιση .
  ΕΦΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Φρούριο Παλαμηδίου Μουσική συναυλία με  την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Ώρες που θα παραμείνει ο χώρος ανοιχτός για το κοινό : 21.00 - 24.00 Συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων. 
  ΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Ισθμίας  Ο χώρος και το Μουσείο θα παραμείνουν ανοικτά από τις 20.00 έως και τις 24.00 , θα γίνει ξενάγηση και θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Μουσείου ομιλία με θέμα την αρχαιοαστρονομία και την απεικόνιση των ουρανίων σωμάτων στην αρχαία ελληνική τέχνη.
  ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Ανακτόρου Νέστορος  Βραδιά μουσικής με έργα από το ρεπερτόριο της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής παράδοσης (ιταλικό και ρωσικό τραγούδι) με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πύλου Νέστορος στον πραύλιο χώρο του ανακτόρου Νέστορος.  Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει κλειστός και θα ανοίξει μόνο μετά το πέρας της συναυλίας επισκέψιμος έως τις 00.30
  ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης Κονσέρτο εγχόρδων νέων της Ακαδημίας της Βιέννης από το μουσικό σύνολο "Young Master players" που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης. Ο χώρος θα παραμείνει κλειστός εκτός από την είσοδο έως το αρχαίο θέατρο.
  ΕΦΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Αρχαιολογικός Χώρος Κάστρου Καλαμάτας  Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδήλωσης έως τις 24:00.
  ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αρχαίο Θέατρο Μαντινείας "Πανσέληνος Αυγούστου". Συναυλία με τον Διονύση Τσακνή και μικρό σύνολο ορχήστρας 
   ΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Κάστρο Παραλίου Άστρους  Επετειακό Ρεσιτάλ ενός πιάνου και μίας φωνής στο Κάστρο του Παραλίου Άστρους και στον περιβάλλοντα χώρο με παράλληλη έκθεση φωτογραφίας με θεματολογία από την περιοχή του κάστρου. Τίτλος εκδήλωσης "Στο φως του φεγγαριού"
  ΕΦ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ Μουσείο Τσικλητήρα Έκθεση Συλλογή RENE PUAUX (έναντι Δημαρχείου Πύλου - Παλιό Λιμάνι) Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από 20.00 έως 24.00

 

Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε λήψη του αρχείου με τις εκδηλώσεις  

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 01 Αυγούστου 2017 01:58
COMMENTS