«Αυτό είναι το πρόβλημά σου» του Χάρολντ Πίντερ από την Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας

Η ερασιτεχνική ομάδα των ενηλίκων της Αυτοσχέδιας Σκηνής ανεβάζει το έργο με τίτλο «Αυτό είναι το πρόβλημά σου» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκαφιδά, το οποίο κάνει πρεμιέρα αυτήν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.  

   

Ο Χάρολντ Πίντερ θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος του Θεάτρου του Παραλόγου στην Βρετανία. Το 2005 τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Στα έργα του φαίνεται η θεατρική του παιδεία και η βαθιά μελέτη του στους προγενέστερούς του κλασικούς, αλλά δεν είναι μιμητής κανενός.     Η παράσταση – έργο «Αυτό είναι το πρόβλημά σου» είναι μία συλλογή μονόπρακτων, τα όποια γράφτηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και των οποίων κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι βάζουν τον θεατή σε μία διαδικασία να γίνει κοινωνός και στην συνέχεια συμμέτοχος των καταστάσεων που βιώνουν οι ήρωες: εμμονές, φοβίες, αναπάντητα ερωτηματικά. Ο συγγραφέας δεν ξεκαθαρίζει τα κίνητρα των ηρώων του. Κοινός παρονομαστής στις σχέσεις όλων, η ασυνεννοησία μεταξύ τους, παρά την φαινομενική οικειότητα τους. Και αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει το έργο σύγχρονο και οικείο.

      Οι παραστάσεις θα παίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 21.30 για τρεις εβδομάδες. (20,21,22,27,28,29 Απριλίου,4,5 και 6 Μαίου)

Σκηνοθεσία: Mαρία Σκαφιδά
Graphic Design: Hλίας Κουρούπης
Σκηνικά: Ευγενία Μπουλγούρη
Ήχος-Φωτισμοί: Aλέξανδρος Μπέκ
Επιμέλεια Μαλλιών-Μακιγιάζ: Mαριάνθη Αρβανιτέλλη
Κοστούμια: Λεωνίδας Γιαννόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Σκαφιδά
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Iωάννα Μαλούση

Παίζουν:
Σοφία Δαμήλου
Εφηνίκη Ζαμπάρα
Ευγενία Λαμπροπούλου
Ιωάννα Μαλούση
Ευγενία Μπουλγούρη
Δήμητρα Νίκα
Iάκωβος Πετροπουλέας
Βάσω Πουλοπούλου
Γεωργία Ρέβελου
Ιωάννα ΧατζήΧώρος Aυτοσχέδιας Σκηνής
Αγίου Παντελεήμονος 13 - Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας
Κρατήσεις θέσεων:6908676277
Tιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

COMMENTS