Απολογισμός 1ου κύκλου Λέσχης Ανάγνωσης- Ανακοίνωση έναρξης β' κύκλο

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος της Λέσχης Ανάγνωσης που διοργάνωσαν η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων & η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. Οι συναντήσεις λάμβαναν χώρα κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον. 

Το ταξίδι ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2018 με την εκδήλωση «Μιλάμε για το νεοελληνικό μυθιστόρημα», που σηματοδότησε την αφετηρία ενός διαλόγου για το νεοελληνικό μυθιστόρημα από τις απαρχές του ως σήμερα, με εισηγήσεις για την πρώιμη φάση του νεοελληνικού μυθιστορήματος και για τις επιρροές του γαλλικού μυθιστορήματος. Αποφασίστηκε ο πρώτος κύκλος να είναι αφιερωμένος σε μυθιστορήματα – σταθμούς της νεοελληνικής λογοτεχνίας και έτσι διαδοχικά διαβάστηκαν, παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν από μέλη και φίλους της Λέσχης τα εξής βιβλία:

1η συνάντηση

1 Οκτωβρίου 2018

Η Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη 

2η συνάντηση

5 Νοεμβρίου 2018

Νανά του Εμίλ Ζολά. Ακολούθησε παρουσίαση της λογοτεχνικής Γενιάς του 30’ από τη φιλόλογο Ζωή Παπαδημητρίου. 

3η συνάντηση

3 Δεκεμβρίου 2018

Αργώ του Γιώργου Θεοτοκά

4η συνάντηση

14 Ιανουαρίου 2019

Συνταγματάρχης Λιάπκιν του Μ. Καραγάτση

5η συνάντηση

4 Φεβρουαρίου 2019

Στου Χατζηφράγκου του Κοσμά Πολίτη. Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της Μεταπολεμικής Μυθιστοριογραφίας, των χαρακτηριστικών της καθώς και βασικών εκπροσώπων της. 

6η συνάντηση

4 Μαρτίου 2019

Το λάθος του Αντώνη Σαμαράκη

7η συνάντηση

1 Απριλίου 2019

Το τρίτο στεφάνι του Κώστα Ταχτσή

8η συνάντηση

 

Πανδαιμόνιο του Κώστα Ακρίβου. Η συνάντηση έγινε παρουσία του συγγραφέα και ακολούθησε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Γάλα Μαγνησίας»

9η συνάντηση

10 Ιουνίου 2019

Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη. Ακολούθησε προβολή της κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου, της ταινίας «Ξαφνικός Έρωτας» του Γ. Τσεμπερόπουλου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Ο δεύτερος κύκλος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2019 και θα είναι αφιερωμένος σε Ελληνίδες πεζογράφους. Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου με προσκεκλημένη την Τατιάνα Αβέρωφ. Θα διαβαστεί και θα σχολιαστεί το μυθιστόρημά της «Το ξέφωτο». Το βιβλίο είναι διαθέσιμο για δανεισμό ή κράτηση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας. 

Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ανοιχτή σε όλους όσοι αγαπούν το βιβλίο και δεν περιορίζεται στα μέλη της ΕΜΣ ή της ΔΚΒ Καλαμάτας. 

Περισσότερες πληροφορίες στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (2721096818 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στην Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (6936665907 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Καλό αναγνωστικό καλοκαίρι!

COMMENTS