Επισκέψεις σχολείων στη λαογραφική έκθεση: Άρτος–Οίνος-Έλαιον

Ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στη λαογραφική έκθεση: «Άρτος – Οίνος - Έλαιον» που προγραμμάτισε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Καλαμάτας.

Πάνω από 400 μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης  μας, ξεναγήθηκαν από τους εκθέτες  (Μπαλαφούτης, Κατσίρας, Κισκήρας) στα αυθεντικά παραδοσιακά γεωργικά εργαλεία που αφορούσαν τα τρία προϊόντα.
Οι μαθητές έμαθαν μέσα από μια πολύ ζωντανή παρουσίαση για τους παραδοσιακούς τρόπους επεξεργασίας και παραγωγής των τριών προϊόντων και συγκεκριμένα ήρθαν σε επαφή με εργαλεία για σπορά, θερισμό επεξεργασία του σιταριού, επεξεργασία του καρπού της ελιάς και παραγωγή λαδιού, επεξεργασία και παραγωγή κρασιού και σκεύη φύλαξης και μεταφοράς υγρών προϊόντων.
Μια ακόμα επιτυχημένη και πρωτοποριακή έκθεση στο φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων ολοκληρώθηκε, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Δεκάδες επαγγελματίες, εθελοντές και πολιτιστικοί σύλλογοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα, λαογραφικά στοιχεία και παραδοσιακούς τρόπους μαγειρικής διαφόρων προϊόντων που προέρχονται από τον άρτον, τον οίνον και το έλαιον. Εκατοντάδες επισκέπτες περιηγήθηκαν στις εκθέσεις, παρακολούθησαν τα πλούσια δρώμενα και γεύτηκαν τις ολόφρεσκες τοπικές νοστιμιές. Η μεγάλη συμμετοχή, η προσέλευση και ο ενθουσιασμός του κοινού δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την καθιέρωση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό της έκθεσης, γεγονός που υποσχέθηκε σε δηλώσεις του και ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.

COMMENTS