Απόψε η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού- Οι Εκδηλώσεις στη Μεσσηνία

Περισσότεροι από 100 Αρχαιολογικοί Χώροι, Μνημεία και Μουσεία στην Αττική αλλά και σε όλη την Επικράτεια, από τη Ζώνη του Έβρου ως τη Φαιστό της Κρήτης και από το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας μέχρι το Ηραίο της Σάμου, θα παραμείνουν ανοιχτοί απόψε 21η Αυγούστου 2013 για την πραγματοποίηση του θεσμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.Εκδηλώσεις θα γίνουν και στη Μεσσηνία.


Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις και άλλες εκδηλώσεις ή και απλές επισκέψεις στους Αρχαιολογικούς χώρους, τα Μνημεία και τα Μουσεία, προσφέρει, με ελεύθερη είσοδο στον κόσμο, μια βραδιά χαράς και αισιοδοξίας «Στο Φώς του Φεγγαριού».

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος ευχαριστεί δημόσια το επιστημονικό, φυλακτικό και λοιπό προσωπικό του Υπουργείου, αλλά και όλους τους συντελεστές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για την καθοριστική τους συμβολή στην επιτυχία αυτής της βραδιάς. Επιπλέον εκφράζει τις ευχαριστίες του και στους εκπροσώπους των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και των άλλων τοπικών φορέων για την υποστήριξη του θεσμού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα παραμείνουν ανοιχτοί μετά τις 20.00 για την βραδιά της Πανσελήνου, για λόγους ασφαλείας των επισκεπτών, εξαιτίας των έργων που εκτελούνται στους χώρους αυτούς. Ειδικότερα για το Σούνιο, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν τον Ναό του Ποσειδώνα από το γειτονικό ύψωμα, όπου η πρόσβαση είναι επίσης ελεύθερη.

Στη Μεσσηνία έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας    Ανοικτό για το κοινό με δωρεάν είσοδο από  20:00 εως 24:00
  • Αρχαιολογικός χώρος Νιόκαστρου    Ο χώρος ανοικτός για το κοινό με δωρεάν είσοδο από 20:00 εως 01:00 (Στις 22:00, υπό το φως του φεγγαριού το συγκρότημα BitgiaBit θα παρουσιάσει  ένα πλούσιο ρεπερτόριο από το χώρο της έντεχνης κυρίως μουσικής).

Οι εκθέσεις που φιλοξενούνται μέσα στο Νιόκαστρο και συγκεκριμένα η περιοδική Έκθεση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, στο κτήριο Πασά : Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις, Ίχνη Σημαίνοντα στις Θάλασσες της Πελοποννήσου, η Εικονική Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, στη Θόλο της ακρόπολης, η Έκθεση Φωτογραφίας του Γιώργου Καλογερόπουλου με τίτλο «100 Φωτογραφίες Πριν», στο κτήριο Μαιζώνος θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 21:30 έως τη 01:00, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Δείτε περισσότερα εδώ

-------------------------------------

 *Εκδηλώσεις με την ευκαιρία της αποψινής αυγουστιάτικης πανσελήνου περιλαμβάνονται στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2013, που διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις».

  • Στις 21.30, στον προλιμένα Καλαμάτας, θα δοθεί συναυλία με τη συμμετοχή του συγκροτήματος Jukebox, με σύγχρονα ακούσματα.
  • Στο Πήδημα, όσοι προσέλθουν στο πάρκο θα απολαύσουν μουσική βραδιά με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια από ορχήστρα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 21.00.

**Εγκαίνια του Ανοικτού Θεάτρου Μάνης  στο Καμπινάρι Πλάτσας με το αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη «Μ’ ένα τριφύλλι φως».
Ώρα έναρξης 21.00.  Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10,00€. Δείτε περισσότερα εδώ

---------------------------------------------------

 Όλες οι εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα αναλυτικά εδώ

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 17:18
COMMENTS