Αγώνες αρχαίου πένταθλου στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης

Συνέντευξη τύπου εν όψει των αγώνων Αρχαίου Πένταθλου στο Στάδιο- Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 20 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 π.μ, παραχωρήθηκε σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, του Αντιδήμαρχου Μεσσήνης Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου , του προϊστάμενου της εφορίας αρχαιοτήτων Σταμάτη Φριντζήλα και της εκπρόσωπου του αθλητικού σωματείου Ολυμπιάδας Καλαμάτας Γιώτας Τσιάλα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας συνδιοργανώνει τους ανωτέρω αγώνες σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, τον ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Αθλητικό Σωματείο Ολυμπιάδα Καλαμάτας.

Στους Αγώνες θα συμμετέχουν πάνω από 200 νεαροί αθλητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η κ. Αλειφέρη, κατά την τοποθέτησή της, χαιρέτισε το εξαιρετικά σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός. Σημείωσε πως απώτερος στόχος της Περιφέρειας είναι να γίνει η αθλητική αυτή εκδήλωση Θεσμός, προάγοντας την αθλητική παιδεία και προβάλλοντας τα οφέλη του αθλητισμού μέσα από ένα ταξίδι που ξεκινάει από το χθες και καταλήγει στο σήμερα.

Φιλοδοξία η συμμετοχή σε μελλοντικές διοργανώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη αθλητικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, αθλητικών σωματείων από το εξωτερικό, σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στρατηγικός στόχος η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και του σταδίου της Αρχαίας Μεσσήνης σε διεθνές επίπεδο καθώς και ο εμπλουτισμός της διοργάνωσης με παράλληλες εκδηλώσεις όπως διεθνή αθλητική ημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό, διαδραστικές ξεναγήσεις στο στάδιο και πολιτιστικά δρώμενα.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 18 Μαΐου 2017 19:33
COMMENTS