Tο Σάββατο 31 Μαρτίου θα ξεκινήσει το τουρνουά Μίνι Μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Αγων. Περ. 2017-2018

Την ειδική προκήρυξη του  Τουρνουά ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ  αγωνιστικής περιόδου 2017-18 δημοσίευσε σήμερα Τετάρτη 7/2 η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου και η έναρξη των αγώνων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

Aναλυτικά η προκήρυξη:

 

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

 

        Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2017-2018

 

               Π ρ ο κ η ρ ή  σ ο υ μ ε

     Το Τουρνουά  ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 με τους εξής όρους:

 

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Τουρνουά ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, στο οποίο η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται με παράβολο ποσού (50,00 €) πενήντα ευρώ.

 

1) Α.Α.Ε. Ο ΑΙΑΝΤΑΣ, 2)Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ, 3)Α.Ε.Μ. Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ, 4)Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 5)Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 6)Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, 7)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΄΄ΚΑΣΤΡΟ΄΄, 8) Α.Π.Ο.Ε.Λ., 9)Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 10)Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ, 11)Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ, 12)Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 13)Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ (1), 14)Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Η ΑΜΙΛΛΑ (2), 15)Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ, 16)Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 17)Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 18)Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ, 19)Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ (1), 20)Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ (2), 21)Γ.Ε.Α. ΑΜΙΛΛΑ 2000, 22)Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 23)Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 24)Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 25)Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ, 26)Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 27)Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ, 28)Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 29)Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ, 30)ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

 

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

- Η Έναρξη του Τουρνουά, ορίζεται το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

- Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. (Μαιζώνος 57 & Ευριπίδου) στην Καλαμάτα, παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

 

ΑΡΘΡΟ 3ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

   Το Τουρνουά θα διεξαχθεί σε (3) τρεις  φάσεις.

 

Α) Α΄ ΦΑΣΗ

Στην Α΄ Φάση οι ομάδες θα χωρισθούν σε (5) πέντε Ομίλους:

 

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

1) Α.Ο. ΘΟΥΡΙΑΣ, 2) Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980, 3)Α.Π.Ο.Μ. Ο ΠΗΓΑΣΟΣ, 4)Α.Π.Σ. ΑΚΑΔΗΜΟΣ, 5)Α.Ο. ΜΕΣΣΗΝΗΣ 2017, 6)Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ, 7)Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ, 8)Σ.Κ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 9)Σ.Π.Ο.Κ. Ο ΕΥΚΛΗΣ.

 

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1) Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 2)Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 3)Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ (1), 4)Γ.Α.Ε.Τ. ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ (2), 5)Γ.Σ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ, 6)Ν.Ο. ΠΥΛΟΥ.

 

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1) Α.Ε.Μ. Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ,  2)Γ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΜΙΛΛΑ 2000, 3)Κ.Ο.Μ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ, 4)Σ.Δ.Υ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ, 5)Σ.Ε.Φ.Α. Ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.

 

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

1)Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ, 2)Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ <<Η ΑΜΙΛΛΑ>> (1), 3)Α.Σ. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ <<Η ΑΜΙΛΛΑ>> (2), 4)Α.Σ. ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΚΡΟΝΟΣ, 5)ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ.Σ.

 

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

1) Α.Α.Ε. Ο ΑΙΑΝΤΑΣ,  2)Α.Ο. ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ <<ΚΑΣΤΡΟ>>, 3)Α.Π.Ο.Ε.Λ., 4)Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 5)Α.Σ.Τ.Η.Ρ. ΒΛΑΧΙΩΤΗ.

 

α) Στον  Α΄ Όμιλο Καλαμάτας, οι ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους , ένας (1) με όλους σ΄ έναν (1) γύρο.

β) Στο Β΄ Όμιλο Μεσσηνίας, Γ΄ Όμιλο Αρκαδίας, Δ΄ Όμιλο Σπάρτης & Ε΄ Όμιλο Λακωνίας, οι ομάδες θα συναντηθούν μεταξύ τους , ένας (1) με όλους σε δύο (2) γύρους.

 

Β) Β΄ ΦΑΣΗ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Στη Β΄ Φάση προκρίνονται ο 1ος και 2ος του Α΄ Ομίλου Καλαμάτας καθώς και οι πρώτοι του Β΄ Ομίλου Μεσσηνίας, Γ΄ Ομίλου Αρκαδίας, Δ΄ Ομίλου Σπάρτης και Ε΄ Ομίλου Λακωνίας.

Οι τέσσερις από τις παραπάνω έξι ομάδες, θα συναντηθούν μεταξύ τους σε αγώνες κατάταξης μετά από κλήρωση της έδρας (οι δύο προκρίνονται χωρίς αγώνα).

 

Γ) Γ΄ ΦΑΣΗ :

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ & ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Στη Γ΄ Φάση θα συμμετέχουν, οι νικητές των αγώνων κατάταξης, καθώς και οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν χωρίς αγώνα. Τα ζευγάρια των ημιτελικών, του μικρού και μεγάλου τελικού του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ  θα καθοριστούν μετά από κλήρωση, όπως και η έδρα διεξαγωγής των αγώνων.

 

Δ) Οι αγώνες θα διεξάγονται  Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή,  ή και άλλη μέρα εφ’ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

     Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητο από το μέσο μετακίνησής του. Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις), το Σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες τα απαραίτητα δικαιολογητικά μόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες: Μεσσηνίας – Αρκαδίας – Λακωνίας).

 

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

   Στο Τουρνουά ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ, μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεότεροι-ες, που πρέπει να πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου.

   Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών, αθλητριών, αναφέρεται στο αρθρ. 4 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πλην του χρόνου ισχύος των δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το αρθρ. 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).

 

 

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.

Κάθε ομάδα θα αποτελείται το λιγότερο από 10 αθλητές-τριες, είναι δε υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές-τριες το λιγότερο 8΄ σε κάθε αγώνα, συγκεκριμένα τον αγώνα θα ξεκινούν 5 αθλητές-τριες, που θα αντικατασταθούν από τους υπόλοιπους 5 στην υποχρεωτική διακοπή, που θα γίνει μόλις συμπληρωθεί  το 1ο οχτάλεπτο του αγώνα .

    Σε περίπτωση που έχουν δηλωθεί 12 αθλητές-τριες σε φύλλο αγώνα, τότε οι δυο από αυτούς θα αγωνίζονται στο πρώτο οχτάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

    ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 32 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ, 8 ΛΕΠΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ.   

    Κατά την διάρκεια των δύο οχταλέπτων  του 1ου ημιχρόνου, δεν θα είναι δυνατή η αντικατάσταση αθλητών-τριών, παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού. Εάν ο τραυματισμένος επανέλθει στον αγώνα θα πρέπει να συμπληρώσει υποχρεωτικά 8΄ συμμετοχής.

 

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

  1. Υποχρεωτικά ορίζεται σαν αμυντικό σύστημα, στους αγώνες του Τουρνουά , το ΄΄MantoMAN΄΄. Απαγορεύεται  ρητά στις ομάδες να παίζουν οποιαδήποτε μορφή <<άμυνα ζώνης>> και press (zonepress, mantomanpress). Επιτρέπεται μόνο προσωπική άμυνα mantoman (ένας εναντίον ενός) ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ.
          - Στη περίπτωση που ομάδα χρησιμοποιεί οποιαδήποτε μορφή άμυνα ζώνης, τιμωρείται από τον Διαιτητή του αγώνα, με τεχνική ποινή, στον προπονητή της υπαίτιας ομάδας, μετά από σχετική προειδοποίηση.

B)      Κατά την διάρκεια της τέταρτης περιόδου μπορεί να χορηγηθεί μία ανάπαυλα (TIME-OUT) ενός λεπτού σε κάθε ομάδα, αφού ζητηθεί από τον προπονητή.

Γ)      Σε περίπτωση που η ομάδα δεν έχει να παρουσιάσει στο γήπεδο 10 αθλητές-τριες, ο αγώνας θα διεξάγεται, αλλά η υπεύθυνη ομάδα θα ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ στο συγκεκριμένο αγώνα.

          Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 20-0 υπέρ της άλλης ομάδας. Αν υπάρξει  περίπτωση 2ου μηδενισμού, οι ομάδες θα αποκλείονται από τους υπόλοιπους αγώνες του Τουρνουά.

          Επίσης σε περίπτωση που η ομάδα έχει να παρουσιάσει στο γήπεδο τους απαραίτητους 10 αθλητές-τριες, αλλά αρνείται να τους χρησιμοποιήσει όλους-όλες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται παραπάνω, τότε ο αγώνας διακόπτεται και η υπεύθυνη ομάδα θα έχει τις κυρώσεις που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Δ)  Οι ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Τουρνουά, μπορούν να συμμετάσχουν σ΄ αυτό, με (1) μία ή περισσότερες ομάδες. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υποβάλουν στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. έγκαιρα, κατάσταση με το ονοματεπώνυμο των αθλητών-τριών που θα συμμετέχουν σε κάθε ομάδα.

 

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ :

Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι  υποχρεωτική η αλλαγή της από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου.

Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών - τριών να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και 19 ΑΥΣΤΗΡΑ και στο πάνω δεξί μέρος της φανέλας να υπάρχει το σήμα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

     Η σύνθεση της ομάδας αποτελείται από 19 άτομα (14 θέσεις στην περιοχή του πάγκου διαθέσιμες για τα μέλη της ομάδας, τα οποία αποτελούνται από τους αναπληρωματικούς παίκτες-τριες και το staff της ομάδας).

     Η ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ ΟΜΑΔΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ (ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΑΣΠΡΗ) ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ. ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ (ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ή WARM UP κλπ).

     Στις εμφανίσεις των ομάδων επιτρέπεται όπως ορίζει και ο κανονισμός της FIBA τρεις(3) διαφημίσεις, δύο(2) στην φανέλα εμπρός και πίσω και μία(1) στο σορτς εμπρός και δεξί πόδι.

     Σε περίπτωση παράβασης του ανωτέρω επιβάλλονται οι παρακάτω πειθαρχικές ποινές :

α)Στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται η ποινή της αυστηρής επίπληξης.

β)Σε περίπτωση υποτροπής επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης ενός(1) βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα του Τουρνουά, όπου συμμετέχει την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.

 

ΑΡΘΡΟ 7ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, κάθε σωματείο του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του.

ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΗΣΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 8ο :   ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ.

Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ( χρονικό διάστημα 11 ημερών).

- Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

 

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Α) Δεν επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων για κακή εφαρμογή των κανονισμών ή κακής Διαιτησίας. 

Β) Οι ενστάσεις για αντικανονική συμμετοχή αθλητών-τριών, υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €.

 Οι ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή των αθλητών- τριών, θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνος.

Γ) Οι υποβληθείσες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

 

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές-τριες των σωματείων, καθώς και οι προπονητές υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ.

 

 

 

 

 

 

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Α)ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

 

Β)ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ καιπαρ.4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί).

Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.       

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.        

δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες.   

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.   

στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.

Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.         

  

Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ.   

 

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το Άρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, δε λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.  

- Αντιθέτως εφόσον η αποχώρηση συντελεσθεί κατά τη διάρκεια του Β΄ γύρου, τα αποτελέσματα των αγώνων του πρώτου γύρου, παραμένουν ισχυρά και λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

- Η ανωτέρα ρύθμιση εφαρμόζεται και στις περιπτώσεις που ομάδες δεν προσήλθαν να αγωνισθούν ή τιμωρήθηκαν με μηδενισμό σε δύο (2) αγώνες, τηρουμένης της κατά τα άνω διάκρισης του χρονικού σημείου, κατά το οποίο συντελέσθηκαν οι παραβάσεις.

 

ΑΡΘΡO 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

A) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που συμμετέχουν στο Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

 

 

 

 

 

B) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ

 Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι Διαιτητές -  Κριτές  και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

      Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

      Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα.

     - Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).

* Στην Α΄ Φάση του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, οι αγώνες θα καλύπτονται με ένα (1) Διαιτητή & (2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).

* Στην Β΄ & Γ΄ Φάση του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, οι αγώνες θα καλύπτονται με δύο (2) Διαιτητές & (2) δύο Κριτές -Σημειωτής - (Χρον/τρης – Χρον/τρης 30΄΄).

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ              

1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την ΑΔΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ, χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22131 Τρίπολη , Τηλ. : 2710-234405, Fax : 2710-234492 .

 - Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο πριν την έναρξη των αγώνων του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του.

     Στην αίτηση θα επισυνάπτεται:  1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλόλητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

- Η άδεια διεξαγωγής των αγώνων θα πρέπει να κοινοποιείται πριν την έναρξη του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, στην  Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

- Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα  των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.

 

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία.

Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ, ορίζεται έως δύο (2) ευρώ.

Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα δύο (2) ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

          Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδώσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο -  internet κ.λ.π.)

         Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

 

ΑΡΘΡΟ 13ο  : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Στους αγώνες του Τουρνουά Μίνι-Μπάσκετ, την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING (SIZE 7), εκτός αν υπάρξει κοινή συμφωνία των (2) δύο αγωνιζόμενων ομάδων, για μπάλες size 5 ή size 6.

Β) ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ-ΜΠΑΣΚΕΤ, ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2018-2019,ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΗΘΟΥΝ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΜΠΑΛΕΣ SPALDING (SIZE 5).

 

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΙΑΤΡΟΙ  ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι,  θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων

 

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΠΑΘΛΑ

Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές-τριες διπλώματα και χρυσά μετάλλια.

 

ΓΕΝΙΚΑ

Ο Προπονητής είναι καθοδηγητής της ομάδας. Δίνει συμβουλές στους αθλητές με τρόπο ήρεμο και φιλικό και είναι υπεύθυνος για την κόσμια και γενικότερα αθλητική συμπεριφορά της ομάδας του.

Διαμαρτυρίες κατά την διάρκεια των αγώνων κρίνονται ως απαράδεκτες και είναι έξω από το πνεύμα του Αναπτυξιακού Προγράμματος, στο οποίο εντάσσεται το Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ.

 

 
   

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 15:16
COMMENTS