Μπάσκετ: Ξεκινάει η Ακαδημία της Καλαμάτας 80

31 χρόνια κλείνει φέτος η λειτουργία της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 .

Αυτά το 31 χρόνια η Ακαδημία  λειτουργεί συστηματικά και είναι συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ. Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές  ξεκίνησαν  από την Ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου και στελέχωσαν ομάδες  στο ανώτατο Σωματειακό και Εθνικό επίπεδο.( Χατζής Ν., Παπανικολόπουλος Ν., Γιαννακόπουλος Διον. ,Γραμματικός Ιωάννης Περρωτής Αθανάσιος, Πολιτόπουλος Γ. Παπουτσής Νικ. και πολλοί άλλοι.) 

 

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού. 

Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, , είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών. Το παιχνίδι  αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω  στόχων. 

 

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις  με άλλες Ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και  καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς.

 

Η φετινή περίοδος αρχίζει στις 1 & 2 Σεπτεμβρίου στο  Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΤΕΝΤΑ» Καλαμάτας , με  ώρες προπόνησης από 09.30 έως 11.15π.μ.

 

Υπεύθυνος προγράμματος ο Αβδάλας Δημήτριος, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και κάτοχος   διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προπονητές οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση: Πεφάνης Νικόλαος, Κορογώνας Αλέξιος, Παυλής Αντώνιος, Γεωργίου Θανάσης, Σταυρούλα Μάλαμα.

 

Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: κ. Μάλαμα  6948182193.

COMMENTS